Passionen driver værket

Vi har drukket en kop kaffe med Morten Brohus, der sammen med sin bror Simon driver Håndværkerforeningen. Han fortæller her om livet i de historiske og autentiske rammer på Allegade og passionen for hele tiden at skabe mindeværdige oplevelser for de mange gæster.

content/dsc_0131.jpg

 

Morten blev tilbage i 2010 udlært tjener på Scandic Kolding. Introduktionen til branchen opstod dog ved et tilfælde, da han efter handelsskolen havde sabbatår og fik arbejde som altmuligmand på Scandic.

Efter jeg blev færdig på HHX og havde sabbatår, fik jeg job på Scandic Kolding, hvor jeg var alt-mulig-mand. Dog synes jeg egentlig at branchen var rigtig spændende, og efter lidt tid stod de og manglede en tjener. Her var jeg hurtig til at slå til og kom derefter i lære som tjener.” - udtaler Morten.

Morten har altid været yderst ambitiøs i alt hvad han gør, hvilket bl.a. også resulterede i DM bronze i faget. Efter at være færdigudlært som tjener blev der samlet erfaring i rollerne som tjener og restaurantchef på steder som Falsled Kro, Hotel Sixtus og Hotel Opus.

Den første servering

Siden 2016 er der blevet serveret et utal af spændende retter til alle typer af kunder. Men særligt én servering bliver husket for altid - nemlig den første. Morten fortæller:

Jeg husker tydeligt da man for første gang skulle på gulvet og servere for rigtige kunder. Jeg var hunderæd for at komme til at spilde på kunderne, og det var lige så mine hænder rystede. Men allerede første gang kunne jeg mærke det fede ved at kunne give kunderne en oplevelse, de forhåbentlig vil huske.

I 2017 skete det igen. Denne gang var det dog blot den første servering i de unikke rammer i Håndværkerforeningen, som brødrene netop havde overtaget. I efteråret 2016 bød der sig nemlig en mulighed, de ikke kunne sige nej til.

Simon og jeg havde længe gået og snakket om, hvor fedt det kunne være at starte noget sammen. Pludselig kom muligheden for at forpagte HåndværkerForeningen, hvilket vi bare måtte prøve. Derfra gik der ikke længe til vi stod med nøglerne i hånden og skulle til at finde ud af, hvordan sådan en forretning skulle drives.” - Fortæller Morten.

Siden da har brødrene fået godt styr på, hvordan virksomheden i de unikke rammer skal drives. Simon står for den lækre mad i køkkenet, imens Morten står for den nærværende betjening på gulvet.

Passion for mad, vin og gode oplevelser

Selvom der nu er flere dygtige ansatte tjenere i HåndværkerForeningen, kan Morten ikke undvære den direkte kontakt med kunderne. Derfor er han stadig ofte at finde på gulvet til diverse arrangementer.

Jeg elsker at se vores gæster glade. Når jeg tager imod gæster i HåndværkerForeningen, har jeg det som at invitere dem ind i mit eget hjem. Min førsteprioritet er altid at være nærværende og have tid til mine gæster.” - udtaler Morten.

Den interesse for branchen stikker dog også i en mere specifik retning for Morten. Særlig vin og de mange muligheder på området har fanget hans opmærksomhed. Han fortæller:

Jeg elsker at nørde med vin og de mange muligheder, der er på markedet. Jeg ser, at det er et helt særligt område, der kan løfte en oplevelse fra at være god, til at være uforglemmelig. Her synes jeg også, det er super interessant, hvordan man fra en lille produktion på en mark i Frankrig kan skabe de gyldne dråber, der kan forstærke hele oplevelsen til middagen.

Når der skal vælges vin til et selskab eller i restauranten er det ikke tilfældigt, hvad der vælges. Her bruger Morten nemlig masser af tid på at smage og læse op på de enkelte vine, for at give kunden den bedst mulige oplevelse.

Arbejdet med brormand

Da Simon og Morten i 2017 fik nøglerne til HåndværkerForeningen, gik de fra at være brødre til nu også at være forretningspartnere med en fælles mission: At slå dørene op i byens hus og skabe mindeværdige oplevelser.

Det at drive forretning med Simon, det er jo en drøm, der er gået i opfyldelse. Vi havde længe snakket om, hvor fedt det kunne være at have noget sammen. Og nu har vi det.” - fortæller Morten.

Livet som selvstændig med sin bror ved sin side er ikke altid lige ud ad landevejen. Morten fortsætter:

Lige så smukt, det er at dele alle de her unikke oplevelser med min bror, lige så hårdt er det også nogle gange. Når vi er uenige om nogle ting, bliver der ikke lagt fingre imellem, hvor man i andre forretninger nok har en lidt mere pædagogisk tilgang til at løse konflikter. Jeg tror dog, vi har en styrke i, at vi siger tingene til hinanden, som de er, og kan komme videre med det samme uden sure miner.

Morten og Simon har foruden et hav af selskaber valgt at åbne en restaurant i de autentiske lokaler. Restauranten har åbent hver fredag og lørdag og rummer maks 25 gæster. Vil du vide mere, kan du finde alt fra selskabsmenuer til, hvordan du bestiller bord i restauranten herunder.

Læs mere om restauranten her

Facts om Morten:

Livret: Karbonader med stuvede grøntsager
Fritidsinteresse: Se Håndbold og fodbold (Morten hævder selv at være en talentfuld fodboldspiller)
Kælenavn: MB eller Brohus

 

bubble