Vi går ikke på kompromis!

Vi har taget en snak med Simon Brohus, som sammen med sin bror Morten forpagter Håndværkerforeningen. Her fortæller han lidt om livet i køkkenet og det hårde arbejde, der kræves, for hele tiden at levere. 


content/dsc_0621.jpg

Simon er uddannet i køkkenet på Comwell Kellers Park, hvor han stod i lære fra 2010-2013. Her lærte han de basale færdigheder inden for kokkefaget, som har givet ham smag for finere madlavning. Herefter blev det til et kortere ophold på Castenskjold og Varna Palæet i Aarhus.

Jeg har efterhånden haft min daglige gang i et par forskellige køkkener og fået rigtig meget indsigt i, hvilken slags mad jeg gerne vil servere. Med min læretid hos Comwell og efterfølgende på de fine steder i Aarhus har jeg testet det klassiske og franske køkken, men også det mere nytænkende”, udtaler Simon.

Efter opholdet hos Varna Palæ opstod en mulighed, Simon ikke kunne undgå at forfølge: At blive selvstændig og forpagte HåndværkerForeningen på Allegade.

Udsøgt mad i historiske rammer

I efteråret 2016 snakkede Simon og hans bror Morten meget om deres fælles drøm, om at åbne deres eget sted. Morten er uddannet tjener og har været i restaurationsbranchen i mange år, hvilket ville harmonere rigtig godt. Simon udtaler:

Vores far ringede en vinterdag i 2016 og fortalte, at han havde set en artikel, om at de søgte nye forpagtere i Håndværkerforeningen. Vi sendte en ansøgning afsted med det samme og endte med at overtage stedet. Så fra 1. Januar 2017 rykkede vi ind og påbegyndte vores eventyr.

I dag, snart 2 år og mange selskaber senere, har brødrene nu taget hul på et nyt kapitel i Håndværkerforeningens historie. D. 5. oktober åbnede den nye restaurant, som fremover er åben hver fredag og lørdag. Her serveres en 3- og 6-retters menu med udsøgt mad og tilhørende vin.


Vi har længe gået og leget med tanken om at åbne restauranten. Vi vil gerne fortsætte med at være byens hus i Horsens, og vi mener, at vi med restauranten åbner op og byder alle byens borgere velkommen”, udtaler Simon.

Du kan altid læse mere om konceptet og menuerne i restauranten her.http://haandvaerkerforeningen.dk/p/vi-tilbyder/restaurant

Glæden ved at levere

Et gammelt ordsprog siger, at en kok ikke er bedre end sin sidste servering. Et ordsprog som Simon altid arbejder benhårdt efter. Simon udtaler:

Når jeg står op om morgenen, glæder jeg mig altid til at give gæsterne en “wow-oplevelse”. Uanset om det er med vores hjemmelavede rundstykker til morgenmøderne eller de store serveringer til bryllupper i teatersalen. Jeg elsker at gøre mit bedste, for at maden spiller.

Med Simons kompetencer i køkkenet og Mortens høje standard for god service opstår ofte en synergieffekt, der skaber de gode oplevelser. Simon fortsætter:


Jeg oplever at vi har 3 parametre at spille på. Jeg gør altid mit bedste for at maden, der ryger ud af køkkenet, er i top-klasse. Morten serverer maden og vinen med et smil og sans for den gode service. Og til sidst har vi de unikke rammer. Spiller disse 3 ting sammen, skaber vi en uforglemmelig oplevelse for vores gæster - og det er sgu fedt!”

Vil du holde din næste fest i de historiske lokaler i Håndværkerforeningen, kan du altid ringe eller skrive for at høre mere. Læs mere om mulighederne her: http://haandvaerkerforeningen.dk/p/vi-tilbyder/selskaber

  

 

5 Facts om Simon

Livret: Lasagne

Yndlingsvin: Bourgogne

Favorit rejse destination: Italien, da det har så meget at
byde på! Både mad, vin og smukke oplevelser.

Kælenavn: "Bro" 

Hvordan slapper du af?: En god fisketur

 

 

 

bubblemedia